Gerard de Boer Gerard de Boer,
geboren in 1965 te Emmen.

Ik ben begonnen met schilderen op mijn 21e. Mijn broer Eric had een waterverfset gekocht. Hij wilde graag gaan schilderen, de set bleef echter maar liggen in de kast. Een vriend van mij was ook aan het schilderen, portretten van David Bowie kan ik me nog goed herinneren en dat inspireerde mij om de waterverfset van mijn broer uit de kast te halen.

Ik ben begonnen met kleine werken van waterverf. Na een tijd ben ik overgestapt op olieverf, meer mijn ding. Eerst waren het vooral donkere kleuren, maar in de loop van de jaren kwam er steeds meer kleur in mijn schilderijen. Het idee voor een schilderij komt van binnen, een soort innerlijke bevlogenheid. Is er eenmaal een idee dan wordt het ook uitgewerkt. Blijven de ideeŽn weg, dan gebeurt er ook niets. Werken in opdracht is niet aan mij besteed. De ideeŽn kunnen ontstaan na het lezen van boeken, bezoek aan musea, het zien van foto's, het landschap of gewoon vanuit mij zelf. Meestal is het dat laatste. Ik heb veel bewondering voor het werk van Jean Tinguely (1925-1991) en Wassily Kandinsky (1866-1944).

De laatste tijd werk ik ook veel samen met mijn twee opgroeiende kinderen, Joran en Jada. Kinderen zitten vol levenslust, een bron van inspiratie en daar blijf jezef ook jong bij. Schilderen is voor mij een welkome hobby, het is een soort meditatie, heerlijk wegdromen in de geur van verf, de vele kleuren met op de achtergrond muziek. Zolang ik het leuk blijf vinden blijf ik het doen. Tegenwoordig maak ik ook kunst in de natuur, geÔnspireerd door het landschap en de schoonheid van een gebied.

Bekijk hier waar ik op het moment mee bezig ben.
WERK IN UITVOERING >>
© Gerard de Boer - powered by Demarrage Reclame Adviesbureau